Alkeisjouset ja -paketit

55,90 119,00 

Oivallinen jousi treeneihin lapsille ja junioreille sekä aloitteleville aikuisille introihin ja kokeiluhin! Myös starttipakettina sisältäen 4 nuolta: myös käyttövalmiiksi tuunattuna. Edullinen ja kestävä jousi. Katso tarkempi tuotekuvaus alta.

HUOM! Tämä tuote EI mahdu pakettiautomaattiin

Tuotetunnus (SKU): 488 Osasto:

Kuvaus

Rolan Snake-jouset ranskalaista valmistusta.

Sopivat loistavasti:

– lapsille, alk 5-6v,junnuille
– jousikokeiluihin ja alkeisiin aikuisille
– terapiakäyttöön
– hevosten totuttamiseen
– temppuammuntaan aivan loistava!
– molempikätinen

Speksit:

-Saatavilla 20 paunainen versio
-Jousen pituus 50″
– Nuolihylly: oivallinen aloittelijoille mutta ei sovi ratsastusjousiammuntakisoihin mutta hyllyn voi tuunata ”umpeen”.
– Ei sisällä nokinpaikkaa mutta saatavilla vaihtoehtoon Starttipaketti-valmis
– Maksimivetopituus 28-29″.

 

Jouset suoraan varastosta, nopea toimitus!

Nyt saatavilla myös STARTTIPAKETTI: jousi + 4 siihen sopivaa nuolta: varaston värilajitelma, yleensä punaisilla sulilla. Nappaa valikosta!

LISÄTIEDOT: info@coz.fi

 OHJEVIDEOT:
Snake-jousen käyttöönotto
Kuinka laitat jousen jänteelle
Armin Hirmerin testivideo jousesta

HUOM! Starttipakettiin ei kuulu nuolten tuunaamista tms, mutta saatavilla myös hetivalmis paketti joka sisältää nokinpaikan laiton sekä nuolten alkutuunauksen. Valikosta.

ALKEISJOUSI / NUOLET    TURVAOHJEET

Vaikka alkeisjousessa onkin vaatimattomat paunamäärät ja iskuvoima, se on silti tappava ase väärin käytettynä:

– Tarkista ennen ampumista, että jousi on oikein viritetty eli jänne laitettu oikein paikoilleen. Ohjevideo ylempänä linkissä.

 • Älä säilytä jousta jänteellä, vaan ota jänne pois virityksestä ampumisen jälkeen. (Tästä sama ohjevideo) 
 • Varmista aina ammuntasuunta ja taulun tausta: älä koskaan ammu kohti ihmisiä, eläimiä tai niin että taustalla on jotain joka voi hajota tai vahingoittua.  
 • Nuolten pitkän iän takaamiseksi vältä ampumista materiaaleihin, jotka eivät sovellu maalitauluksi. Liian kovat materiaalit saattavat hajottaa nuolen, samoin jos ampuu ohi esimerkiksi kivikkoon. 
 • Tarkista nuolet joka kerta, kun irrotat niitä maalitaulusta: jos hiilikuituinen putki on yhtään rikkoontunut tai säröilee, älä käytä nuolta enää missään tapauksessa!
  Sen sijaan nokin voi aina vaihtaa, usein kärjen myös, sekä sulkia voi liimailla uudestaan. Hiilikuitusäleet sormessa sen sijaan eivät ole mikään vitsi, vaan johtaa aina lääkärireissuun. 
  • Varo, ettet vedä nuolia ns yli! Alkeisjousi on kevyt vetää, mutta sen maksimiveto on n 28-29” (tämän jälkeen jousi voi alkaa hajota tai ainakin sen ominaisuudet heikentyä) joten reipashenkinen vetäisy “niin pitkälle kuin jaksaa” voivat aiheuttaa ns. ylivetämisen eli pidemmälle, kuin mitä nuolen mitta on. Varoita tästä myös kavereitasi, jos he haluavat kokeilla jousta. Jousiammunta ei ole voimailu- eikä pelleilylaji.
  • Käyttöönotto ja tuunaaminen:
   Ylempänä linkissä ohje, jonka avulla nokinpaikan voi säätää kohdalleen. Kaikissa jousissa ei ole nokinpaikkaa mukana, mutta sen voi itse pyöräyttää teipistä (alle kangasteippi esim lätkäteippi + päälle sähköteippi)
  • Nuolten käyttöönotossa kannattaa huomioida, että nokkeja ei ole liimattu kiinni, vaan ne kannattaa varmistaa kierroksella vahvaa teippiä tai ihan pikku tipalla pikaliimaa. Suuri liimamäärä saa aikaan sen, ettei nokkeja pysty enää vaihtamaan rikkomatta jotain.
  • Nokkeja voi avata hiukan pienillä pihdeillä, jotta ne eivät ota niin tiukkaan kiinni jousen jänteen servingiin eli punokseen, ja niiden nokittaminen on helpompaa. Nokkia ei tarvitse lämmittää, hellästi pienillä pihdeillä homma sujuu ihan hyvin. Nokkien avaaminen helpottaa nokittamista ja säästää jännettä.Onko sinulla apuna joku, joka tietää hommasta? Etenkin jos lähdet harjoittelemaan ratsastusjousiammuntaa, hevonen tulee ensin opettaa lajin vaatimuksiin ja siedättää huolellisesti välineisiin sekä äänimaailmaan. Huomaathan, että myös nämä alkeisjouset ovat väärissä käsissä jopa tappavia aseita!Lisätietoja, neuvoja ja apuja: info@coz.fi 

 

Lisätiedot

Paino0,4 kg (kilogramma)
Mitat100 × 10 × 10 cm (senttimetri)
Vaihtoehdot/ Options

Alkeisjousi, Starttipaketti, Starttipaketti, valmis käyttöön